Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Eşi Sayın Oya Talat, Kıbrıs meseleleri konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere İstanbul´da ağırlandı.

Ritz Carlton Otel´de Sevgi Evlerinin büyümesini sağlamak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacı ile Ajda Pekkan´ın sahne aldığı Can Has´ın yönettiği yemekli müzayede yapılmıştır.

Büyük Türkiye Resmi kapsamında tasarımcılarla beraber Mardin ve Kütahya ziyareti yapıldı.

TİKAD üyeleri ile birlikte Parksa Hilton Otel´de iftar yemeği düzenlenmiştir.

NEWW´in faaliyet takvimine göre Portekiz/Estorin´de düzenlenen NEWW Komite toplantısına, TİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri olarak katılım gerçekleştirildi.

Tüm üyelerin katılımı ile derneğimizin Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak´ın evinde sezon açılış toplantısı yapıldı.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Mia de Vits´in Kadının Statüsü Genel müdürlüğü aracılığı ile TİKAD ile yaptığı görüşmede, TİKAD´ın Türk Kadınını getirdiği nokta konusunda tebrik edip, bunu raporuna yansıtacağını söylemiş ve sonucunda olumlu bir rapor hazırlamıştır.

Amsterdam´da yapılan toplantıda 11 ülke tarafından (Türkiye, Amerika,İngiltere, Portekiz, Avustralya, Hollanda, Cezayir, Arjantin, Güney Afrika, Fransa, Moritanya) Türkiye´nin de kurucu üye olarak aralarında bulunduğu NEWW (Network of Entrepreneuiral Women Worldwide) Dünya İş Kadınları Ağı kuruldu.

Çırağan sarayında "Dünya İş Kadınları Zirvesi" organizasyonu gerçekleştirildi. Yurt içi ve Yurt dışından 500 katılımcı ve konuşmacı konuklarla beraber Suriye Fırst Ladysi Asma Al-Asad´ın da aralarında bulunduğu 6 ülkenin lider eşlerinin katılımı sağlandı. Zirve sonucunda, Dünyada barışın ve hakimiyetin kadınlar tarafından sağlanacağı bildirisi yayınlandı.

"Dünya Kadınlar Günü" vesilesiyle Ankara ziyareti gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´la bir saate yakın bir görüşme yapıldı. Ayrıca Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşme yapıldı. Anıtkabir´e çelenk kondu ve özel defter imzalandı

Avusturya Büyükelçiliği´ne ziyaret gerçekleştirildi. Büyükelçi Mariu Calligaris ile yapılan ikili görüşmede Türkiye´nin AB üyeliği görüşüldü.

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Mr. Hansjorg Kretschmer ile Ankara´da bir araya gelindi. Yapılan görüşmede sivil toplum kuruluşu olarak müzakerelere verilen önem ve destek anlatıldı.

TİKAD´ı tanıtmak, tanışmak ve işbirliği içerisinde olabileceğimiz bir platform yaratmak amacı ile TÜSİAD başkanı sayın Arzuhan Yalçındağ ile birlikte bir toplantı yapıldı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu´nun ev sahipliği ile gerçekleştirilen, "Uluslar arası Kadın Kongresi- Medeniyetler İttifakında Kadın´´ konulu konferansa konuşmacı olarak katılım gerçekleştirildi. Burada TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut "Kalkınma Dinamiklerinde Kadın-Erkek Eşitliğinin Ekonomideki yeri" başlıklı bir konuşma yaptı.