Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

 Hakkımızda

* TİKAD, demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, partiler üstü konumuyla iş kadınlarının iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak için çalışır.

* TİKAD, Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecinde gerek ekonomik ve gerekse siyasi gelişimine katkıda bulunur. Bu çerçevede oluşan görüş ve önerileri, doğrudan parlamentoya, hükümete, yabancı devletlere, uluslararası kuruluşlara ve basın aracılığı ile de kamuoyuna iletir.

* TİKAD, kalkınmakta olan Türk ekonomisinde iş kadınlarının rolünü güçlendirmek için gerekli faaliyetleri yapar, iş kadınlarının kalkınmaya öncülük yapmasına önayak olur.

* TİKAD, gelişmiş ülkelerde profesyonel kadınların bir araya gelerek oluşturdukları güç birliğinin Türkiye'deki karşılığıdır. Profesyonel kadınların güçlerini birleştirerek ülke ekonomisine ve yönetimine katkıda bulunmayı amaç edinmiştir.

TİKAD, üyelerini dünyadaki yeniliklerden haberdar ederek, yeni iş fikirleri yaratır. Yatırım yapmak isteyen, sahip olduğu oluşumu daha ileri düzeye çıkarmak isteyen profesyonellere her türlü bilgi desteğini sağlar. Bu doğrultuda son teknolojiyi araç olarak kullanır.

* TİKAD, Türkiye adına, belirlenen stratejiler doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında lobi faaliyetleri yapar.

* TİKAD, kamuoyu gücün¸ faaliyetlerinin kalitesiyle oluşturur. Faaliyetlerin içeriği ve şekli yıllık yapılan PR ve iletişim stratejileriyle belirlenir. Bu doğrultuda bir dernekten öteye profesyonel bir şirket gibi davranır. “TİKAD” isminin kamuya mal olmuş güçlü bir markaya dönüştürülmesini hedefler.

* TİKAD, hayata geçirdiği hizmetleri bir kamu hizmeti ciddiyetiyle yapar. Hiçbir koşulda taraflı olarak siyasi bir görüşle yakınlık kurmaz, yaptığı her şeyde sadece ülke çıkarlarını ölçü olarak kabul eder.

* TİKAD, özetle ekonomik, siyasi ve sosyal hayatın tam merkezinde yer alır. Bu üç öğe faaliyet alanlarının temel başlıklarını oluşturur.