Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

2022

Bugün, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut bir değerlendirmede bulundu.

 
 

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati, ‘Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda iş dünyası ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

 

TİKAD "Evdeki Altın Tasarruflarının Ekonomiye Kazandırılması" konulu kamuoyu araştırması yaptırdı.

Türkiye ve Avrupa Birliği'nin desteğiyle Sosyal Güvenlik Kurumu öncülüğünde hayata geçirilen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (WOMEN-UP) projesinin açılışını gerçekleştirdik. TİKAD olarak tüm girişimci kadınlarımıza başarılar dileriz.

"Yastık Altındaki Altınların Ekonomiye Kazandırılması"nda izlenecek yöntemin ayrıntılarını Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin NEBATİ kamuoyu ile paylaştı

TİKAD'ın işbirliğinde "Enerji Veren Kadınlar" ödül töreni Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde gerçekleşti. Juri üyeleri arasında TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve Başkan Yardımcısı Meltem Demirören'in olduğu törende finalistlere ödülleri verildi.

Pegasus Airlines'ın yeni CEO'su Güliz Öztürk oldu. Türk sivil havacılık tarihinde ilk kadın CEO olan Sn. Güliz Öztürk'ü kutluyor, kendisine başarılar diliyoruz.

Fortune Türkiye tarafından bu yıl 12 kez yayınlanan “Türkiye’nin En Güçlü İş Kadınları” listesinde bu yıl da üyelerimizden isimlerin yer almasından gururluyuz. TİKAD ve TİKAD Yatırım Yönetim Kurulumuzdan Esin Güral Argat, Emine Sabancı Kamışlı ve Gülden Yılmaz’ı ayrıca kutluyoruz

Üyelerimizin katımıyla TİKAD Değerlendirme Toplantısını gerçekleştirdik.

Hazine ve Maliye Bakanlığımızın "Birlikten Berekete, Kazanan Türkiye" kampanyasını TİKAD olarak destekliyoruz. Ülkemiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz..

BM Kalkınma Programı (UNDP) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünü (KAGM) işbirliğinde yürütülen "Dijital Yol" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Dijitalleşmede Kadın Perspektifi Odak Grup Toplantısı" çeşitli alandan temsilcilerin katılımıyla online olarak yapıldı.

İstanbul Kalkınma Kurulu Ajansı 21. Kalkınma kurulu toplantısı seçimli oturumla toplandı. İSTKA Kalkınma kurulu başkan vekilliğine TİKAD Başkanı Sayın Nilüfer Bulut seçildi. Kendisini kutluyor, başarılar diliyoruz.

TİKAD Başkanı Sayın Nilüfer Bulut Ekonomik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TİKAD Değerlendirme Toplantısı kapsamında, yaz dönemi için yeni projelerin sunumlarını gerçekleştirdik.

Türkiye Delegasyonu Başkanlığını TİKAD'ın yürüttüğü Women-20 Zirve'si Endonezya'da, G20 ülke temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşiyor.

TİKAD Başkanlığında yürütülen Türkiye çalışmaları, W20 Zirve'sinde ülke temsilcileri ve katılımcılarla paylaşıldı.

Türkiye Delegasyonu Başkanlığı kapsamında, yıl boyunca W20 ülke temsilcileriyle birlikte devam eden yoğun çalışmalar neticesinde, G20 liderlerine sunulacak Communique tamamlandı.

TİKAD Yatırım'ın yatırım yaptığı lojistik teknoloji şirketi OPTİYOL büyümesini sürdürmeye ve şirketi başarıyla ileri taşımaya devam ediyor, kutluyoruz.

Türkiye’de general olan ilk kadın subay olarak tarihe geçen Sayın Özlem Yılmaz'ı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

TOBB’a bağlı oda ve borsalarda yapılan seçimlerde bu yıl Türkiye’nin ilk kadın TSO Başkanı olarak, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilen, TİKAD Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Esin Güral Argat'ı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Eğitim hayatına daha fazla kadının dahil edilmesi ve önlerindeki her türlü engelin kaldırılması kadınları daha da güçlü kılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu alanda attığı adımları destekliyor ve teşekkür ediyoruz.

Dünya'nın her köşesinden sektörün güçlü aktörlerini biraraya getiren Turkish-Tech Liderler Zirvesi 8 Kasım'da İstanbul'da, ekosistemin bütün temsilcilerini buluşturacak. Herkesi bekliyoruz! Katılım ve ayrıntılı bilgi için: http://turkish-tech.com

Stevie International Business Awards 2022 Ödülü bu yıl Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Emine Sabancı Kamışlı’ya verildi. Bu gurur verici ödül vesilesiyle TİKAD Yönetim Kurulu üyemiz de olan Sayın Emine Sabancı Kamışlı’yı kutluyoruz.

Bank Julius Bear’in executive direktörü Sayın Nancy Ghattas Kerbage ile TİKAD Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısında kadın yatırımcıların küresel ekonomiye katkılarını değerlendirdik ve olası işbirliği fırsatlarını ele aldık.

Başkanımız Sayın Nilüfer Bulut kamuoyu gündemine oturan 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

TİKAD üyeleri yıl sonu yemeğinde bir araya geldi. Conrad Bosphorus Hotel'de gerçeklrştirilen yemekte, TİKAD için özel yapılan, sözü ve bestesi Sinan Akçıl'a ait "Kadınlar baş rolde olsun" isimli şarkıda ilk kez misafirlere dinletildi.