Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

Tarihlerinde Tikad olarak , Çırağan Palace Kempinski´ de "KÜRESEL DEĞİŞİMDE ULUSLAR ARASI İŞ KADINLARININ EKONOMİK, SİYASAL, KÜLTÜREL VE SOSYAL İŞ BİRLİĞİ " adı altında Dünya İş Kadınları Zirvesi Sempozyumu düzenlenmiştir.

Tarihlerinde Tikad Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut ve Tikad Üyeleri , Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı eşi Sayın Esma Esad´ın himayesinde Şam Meridian Otel' de yapılan , '' İslam Ülkeleri İş Kadınları Dördüncü Forumu '' konulu toplantıya katılım gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde Derneğimiz , Romanya İş Kadınları Derneği´ni Conrad Otel´de bir öğle yemeği ile ağırlamıştır.

Türkiye İş Kadınları Derneği olarak yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler ile ilgili Türk askerine , Türk halkına ve Türk hükümetine ortak hareket platformu oluşturabilmek için , çağrıda bulunmak amacı ile 8 Ekim Çarşamba günü saat 10:30' da Conrad Oteli M - 31 salonunda basın toplantısı düzenlenmiş olup Tikad olarak "Teröre Karşı Tek Yürek Kampanyası" başlatılmıştır.

Tarihinde For Seasons Hotel´de , Tikad üyeleri , tüm Ruhani Liderler ve İş Dünyası´nın katılımı ile Sevgi İftar Yemeği düzenlenmiştir.

TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve TİKAD üyeleri , Sayın Dr. Mimar Kadir Topbaş´ı bir öğle yemeğinde ağırlayarak , 2010 Avrupa Başkenti İstanbul'u konu alan Dinleme ve Değerlendirme toplantısı düzenlenmiştir.

TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut , II. Başkan Demet Sabancı Çetindoğan , Dilek Hanif , Zehra Neşe Kavak ve Müge Sırmabıyık´ın da bulunduğu bir grup iş kadını , İstanbul Halk Ekmek´in Cebeci Fabrikası´nın tesislerini gezerek son derece temiz ve hijyenik bir ortamda üretildiğine şahit olduklarını yaptıkları basın açıklamalarında belirtmişlerdir.

Hasankeyf , Midyat ve Mardin gezisi yapıldı. Daha sonra Mardin´den Diyarbakır´a geçilerek oradan da İstanbul´a dönüş yapıldı.

2008 İl valisi Sn. Avni Mutlu´yu ziyaret , Dicle Üniversitesi Rektörü Sn. Fikri Canoruç´u ziyaret , tarihi yerleri ziyaret ( Gazi Köşkü , 4 Ayaklı Camii , Ulu Camii , Keçi Burcu...) , Kaburgacı Selim Amca´da Diyarbakırlı İş Adamları ile birlikte yemek yenildi. Diyarabakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Osman Baydemir ile görüşme yapıldı. Gece Mardin Çerçiş Konağında Mardin Belediye Başkanının´da katılımı ile gerçekleşen yemek ve Mardin kına gecesi´ne katılım sağlandı. Daha sonra Diyarbakır´dan M

Gaziantep´ten Urfa´ya geçilerek tekne ile Halfeti ve Rum Kale gezisi , Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sn. İsmail Demirkol ziyaret edildi.Akşam Diyarbakır´a gidilerek orada Eyvan Gecesi´ne katılım gerçekleşti.

Gaziantep´ten Urfa´ya geçilerek tekne ile Halfeti ve Rum Kale gezisi , Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sn. İsmail Demirkol ziyaret edildi.Akşam Diyarbakır´a gidilerek orada Eyvan Gecesi´ne katılım gerçekleşti.

Güneydoğu gezisi için Gaziantep´e gidildi. Gün içerisinde Ticaret Odası Başkanı Sn. Mehmet Aslan´ı ziyaret , Gaziantep Mozaik Müzesi gezisi , Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve aynı zamanda Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cahit Nakıboğlu tarafından verilen brifing´e katılım , fabrika ziyaretleri , turistik gezi , Antep işi sergisi gezisi ve Torkut Group Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hasan Ersoy tarafından düzenlenen Gaziantep´in önemli sanayicilerinin de katılımı ile Tuğcan Otel´de akşam y

Saat 13:30 `da Çırağan Sarayında Devlet Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile ekonomik gelişmeleri değerlendirme ve görüş alışverişinde bulunduğumuz bir yemekli toplantı yapılmıştır. Bu toplantıya TİKAD üyeleri dışında milliyet gazetesi köşe yazarı Meral Tamer ve Aynur Bektaş gibi isimlerde katılımlarını gerçekleştirmişlerdir

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ANITKABİR ziyaret edilerek ATATÜRK´ün mozolesine çelenk konuldu.Ayrıca AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin yönetiminde hazırlanmış olan Uluslar Arası 4. Yerel Yönetimde Kadın Şurası isimli sayın Başbakanımız ve uluslar arası katılımcılarında bulunduğu panele katılım gerçekleşti.

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkanımız tarafından sayın Cumhurbaşkanımız ABDULLAH GÜL ziyaret edilerek görüşme yapıldı.

10:00 - 17:00 saatleri arasında THE PLAZA OTEL´de sayın Hasan Erol yönetiminde dernek üyelerinin katıldığı `´ ARAMA KONFERANSI `´ adlı program yapılmıştır.