Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

Eskişehir Anemon Otel´de gerçekleşen Türkonfed 11. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi `´ İş Dünyasında Kadın `´ adlı programa TİKAD Başkan Yardımcısı sayın Demet Çetindoğan Sabancı konuşmacı olarak katılmıştır.

18:00 - 22:00 saatleri arasında değerli üyelerimiz ve seçkin misafirlerin yer aldığı yemekli tekne gezisi düzenlenmiştir.

Çırağan Sarayı Mabeyn Salonunda, Dünya Bilim ve Sanat Akademisi´nin (World Academy of Art and Science-Waas www.worlacademy.org) Türkiye´de yaptığı `´Geleceğe Bakış;kazanılmış dersler´´ (A look into the future;Challenges and lesson learned ) isimli 300 kişilik katılımla yabancı katılımcılarında bulunduğu ve Sayın Başbakanımız´ın da konuşmacı olarak katıldığı bir sempozyum yapılmıştır.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı sayın Fatma Şahin dernek merkezimizde sayın Başkanımız Nilüfer Bulut´u ziyaret ettiler.

Les Ottomans Otel´de TİKAD üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, Bakanlar, Konsolosluklar, Ruhani Liderler, sayın Başbakanımız, sayın Cumhurbaşkanımız ve iş dünyasının da davetli olduğu `´ Dinler Arası Hoşgörü İftarı `´ yapılmıştır.

Türkiye´nin ekonomik ve siyasi istikrarı konulu panel yapılmıştır.

Türkiye - İstanbul Konferansı yapılmıştır.

NEWW´in faaliyet kapsamında yer alan komite toplantısı Paris´te gerçekleştirilmiştir.

T.B.M.M tören salonunda derneğimizin üyelerinin de bulunduğu ödül töreninde TİKAD T.B.M.M üstün hizmet ödülüne sahip olmuştur.

TÜSİAD başkanı Arzuhan Yalçındağ´ın konuşmacı olarak katıldığı Avrupa´nın `´ Fermuar Sistemi `´ olarak adlandırdığı `´ Bir Sana, Bir Bana `´ adı altında bir toplantı yapılmıştır.

8 Mart "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Nevşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde "Toplumsal Yaşamda Kadınlarımız" konulu panelde TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut konuşmacı olarak yer aldı.

Devlet Bakanı ve AB Baş müzakereci Sayın Ali Babacan´ın yemek davetine TİKAD olarak katılım sağlandı.

Kahramanmaraş Girişimci Kadınlar Derneğinin düzenlemiş olduğu sempozyumda, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut konuşmacı olarak yer aldı.

NEEW´in faaliyet takvimine göre Güney Afrika toplantısına katılım gerçekleştirildi.

Les Ottomans Otel´de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı L. Kaczynsk´nin katılımıyla; Türkiye´nin Avrupa Gelişimindeki Katkılarından ötürü Akademisyen Seçici kurul tarafından belirlenen isimlere verilmek üzere "2006 Yılı Başarı Ödülleri" töreni gerçekleştirildi.Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Yılın Devlet Adamı", Sayın Polonya Cumhurbaşkanı da AB sürecinde Türkiye´ye olan desteği ile "Yılın Yabancı Devlet Adamı" ödüllerine layık görüldüler.

NEWW´in faaliyet takvimine göre İngiltere/Londra´da yeni yıl organizasyonuna katılım gerçekleştirildi.