Türkiye İş Kadınları Derneği - Turkish Business Women Association

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) olarak "HEPİMİZ ONUN BİR PARÇASIYIZ, HEPİMİZ ANNEYİZ" sloganı ile başlattığımız; sevgi, hoşgörü ve tüm iyi duyguların kaynağı anneler, "kan, gözyaşı ve acı istemiyoruz, çözüm bekliyoruz, her türlü şiddete son!" mesajı ile küresel bir çağrı yapmak için, 20 Ekim 2009 Salı günü Four Seasons Bosphorus Hotel´de, aileden sorumlu Sayın Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf ve Eski A.B.D Dışişleri Bakanı ve Eski A.B.D Genel Kurmay Başkanı Sayın Colin Powell´ında konuşmacı olarak k

TİKAD, 2009-2010 "Türk Sezonu" kapsamında 14 - 15 Ekim'de Strazburg Ticaret Odasında bir konferans düzenlemiştir.

Conrad Otel´de TİKAD üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, Bakanlar, Konsolosluklar, Ruhani Liderler, Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ve iş dünyasının da davetli olduğu `´ Dinler Arası Hoşgörü İftarı `´ düzenlenmiştir.

Türkiye ile Makedonya ve Kosova arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ihracatçı firmalarımızın dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla, Devlet Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN başkanlığında, Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Heyet Programı kapsamında, Makedonya ve Kosova´da iki ülke üst düzey yetkililerinin katılımıyla seminerler, Türk işadamları ve iş kadınları ile Makedon ve Kosovalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde İ.B.B. Turizm Atölyesi -Beşiktaş'ta (Beşiktaş İskelesi İçi); İ.B.B. Mimarlarından Sayın Tülin Ersöz´ ün , TİKAD üyelerini konuk ettiği yemekli toplantı yapılmıştır.

Tarihinde TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan´ ın katılımıyla ; Sait Halim Paşa Yalısı´ nda , Yıldız Porselenleri Gecesi düzenlenmiştir. Organizasyonda sağlanan gelir ile Topkapı Sarayı´ ndaki Şerbet Hane´ nin restore edilerek ,Yıldız Porselenleri´ nin burada sergilenmesi sağlanacaktır.

Tarihinde TİKAD Yönetim Kurulu Üyelerimiz , Devlet Bakanı Sayın Nazım Ekren ile Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisinde biraraya gelerek Ekonomik Paket sundular ve görüş alış verişinde bulundular.

TİKAD Yönetim Kurulu Üyelerimiz , "8 Mart Kadınlar Günü" kapsamında Türkiye´de yaşanan ekonomik, siyasal ve sosyal gelişmeleri değerlendirmek ve TBMM´nin yürüttüğü "90. Yılda Milli Egemenliğe adım adım" projesine destek vermek amacıyla 10 Mart Salı günü TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan´ı makamında ziyaret ettiler.

Tarihinde , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş `ın sunumlarıyla ; " İş Dünyası İstanbul `u Konuşuyor " adı altında TİKAD üyeleri `nin ve İş Dünyası `ndan birçok kişinin katıldığı yemekli toplantı düzenlenmiştir.

Ev sahipliğini Sayın Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi´ nin yaptığı " Filistin Zirvesi " ne TİKAD olarak katılım sağlandı.